Új jelszó kérése
Kategóriák
Hírlevél
Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Facebook

Receptek

receptek

Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate

Receptek

2017.03.16 19:20
Gesztenyés kuglóf

Kuglóf

 

Hozzávalók a tésztához:

 

25 dkg gesztenyepüré

10 dkg cukor

1 csomag vaniliás cukor

5 db tojás

20 dkg finom liszt

5 dkg vaj

1 csomag sütőpor

1 csipet só

rumaroma

 

Hozzávalók a díszítéshez:

1 kanál víz

3 kanál porcukor

színes cukorka

 

 

 

Elkészítés:

 

A megolvasztott vajat a liszttel és a sütőporral elkeverjük.

Az 5 tojást szétválasztjuk. Egy másik keverőedényben a tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük, majd hozzátesszük a gesztenyepürét, rumaromát és a csipet sót. Hozzákeverjük a lisztet és a sütőport.

A tojások fehérjét és a másik adag cukrot kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk az előző masszába.

Az egész keveréket a kerámia bevonatú kuglófformába helyezzük és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha kihűlt elkészítjük a tetejére a díszítést és rácsorgatjuk, majd megszórjuk a színes cukorkákkal.

Jó étvágyat!

Mentés

Mentés