Új jelszó kérése
Kategóriák
Hírlevél
Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Facebook

Receptek

receptek

Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate

Hírlevelek

2017.10.13 14:15
41. heti hírlevél - Így készüljön a fűtési szezonra!

A fűtési szezon hivatalos kezdési időpontja Magyarországon minden év október 15-e, azonban ettől az időjárás függvényében eltérhetnek a szolgáltatók. Az alábbiakban összefoglaltuk azokat a tippeket, melyek segíthetnek növelni a fűtés hatásfokát, csökkenteni a költségeket, illetve akár megelőzni egy esetleges tragédiát is.

Az egyéni fűtéssel rendelkezők nyilván maguknak határozzák meg, mikor kapcsolják be először a melegítőtestet, azonban érdemes az első fűtés előtt nekik is elvégezni az ellenőrzéseket.

  1. A kazánt mindenképpen ellenőriztetni kell szakemberrel.
  2. A radiátort célszerű légteleníteni, ennek mikéntjére számtalan módszer található meg az interneten is. Emellett ajánlott kitisztítani is, például kiporszívózni, áttörölni.
  3. Célszerű szigetelni a nyílászárókat is, vagy huzatfogó párnát helyezni a párkányra, esetleg hőszigetelő fóliával ellátni az ablakokat.
  4. A padlóra érdemes szőnyeget helyezni, valamint a falvédők is sokat segíthetnek.
  5. A radiátor mögé elhelyezhető hőtükörfólia is.
  6. Az ablakoknál a redőny leeresztésével "újabb régeteg húzhatunk" otthonunk és a kinti hideg közzé.
  7. A vastag függöny (mely nem takarja a radiátort) szintúgy segít felfogni a beltéri meleg levegőt, illetve a falaktól érkező hidegebbet.
  8. A kevésbé használt helyiség (például előszoba) fűtési tértől történő elkülönítésével a költség is jelentős mértékben csökkenthető.
  9. Hőérzetünket növelhetjük úgy is, ha párologtatunk, mely egyébként 2-3 fokkal is emelheti az emberi test hőérzetét.

Akciós termékek Ajándék, dekoráció Fürdőszoba Gyerekeknek Kert és szabadidő Konyha Mosókonyha, takarítás Prémium Tárolás