Új jelszó kérése
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Facebook

Receptek

receptek

Hírlevelek

hírlevelek

Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate

Receptek

2017.02.21 21:52
Anita mézeskalácsa

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1-1 kiskanál őrölt szegfűszeg, fahéj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

ezután

  • 1 tojás
  • kb 10 dkg margarin
  • kb 1.5 dl méz

 

 

Elkészítés:

 

A hozzávalókat alaposan gyúrd össze. Ha nem akar összeállni, lehet csalni egy kis vízzel.

Hagyd pár órát pihenni, de a legjobb, ha egyik nap bekevered, másnap kisütöd, így nem is olyan sok időt vesz igénybe!

Pihentetés után csak  ökölnyi  darabokkal dolgozz, egyszerre nem lehet a teljes mennyiséget kinyújtani! Jó vékonyra, kb 3-4 mm-re nyújtsd ki, majd szaggasd a kiválasztott formákra. Margarinnal bekent, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben kb 200 fokon süsd ki! Akkor jó, ha már szép aranybarna színe van -nem baj ha még kicsit puha- de vigyázz mert hamar megég az alja. (Gyakorlatban fogod úgyis tapasztalni.) Ha kihűlt lehet mázolni.  (15 dkg porcukor, 1 tojás fehérje, víz)

 

Ne ijedj meg, ha kicsit kemények a kalácskák! Jól záródó dobozba tedd negyedelt alma társaságában. Egy hét múlva már bőven ehető! Csak az almát cseréld időnként, mert penészedni fog!

A családom odavan érte.

Jó sütkérezést!

Mentés