Új jelszó kérése
Kategóriák
Hírlevél
Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Facebook

Receptek

receptek

Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate

Receptek

2017.02.21 22:08
Bedobálós savanyúság receptje Otthonra módra

 

 

Először is végy egy 30 literes műanyag vödröt, vagy bidont!

 

Elkészítés:

 

15 l vízbe teszünk 0,5 kg sót, 2 kg kristálycukrot, 1 l 20%-os ecetet.

2 dl vízben feloldunk 1,5 dkg borként, 1,5 dkg citromsavat és 4-5 dkg nátrium-benzoátot, majd hozzáteszünk 10-15 babérlevelet, 1 csomag -egész borsot, 1 csomag mustármagot, 1 csomag koriandert és 1 csomag köményt,  2-3 vékony csík tormát, pár szál kaprot vagy egy zacskó szárított kaprot.


Érdemes pl. textil pelenkába rakni az egészet (amit szütyőszerűvé varrunk), mivel így a lében egyik alkotó elem se fog úszkálni (ezek után a kis fűszeres szütyőnket madzaggal elkötjük). 
Aztán mehet bele minden zöldség, ami a kezedbe akad: fehér fejes káposzta, egész hagyma, karikákra vágott répa, zöld paradicsom, pici zöld dinnye, brokkoli, karfiol... Lila káposztát is lehet belerakni de ebben az esetben megszínezi az egész savanyút.

Érdemes naponta ránézni és megkevergetni, a felúszó darabokat lenyomogatni.

 

Fontos: a keverést fa-, vagy műanyag eszközzel végezd! Kézzel sem szabad belenyúlni!