Új jelszó kérése
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Facebook

Receptek

receptek

Hírlevelek

hírlevelek

Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate

Receptek

2017.02.21 22:04
Libasült párolt káposztával és rozmaringos sült burgonyával

Libasült párolt káposztával és rozmaringos sült burgonyával

 

 

Hozzávalók:   4 db libacomb

                    2 fej vöröhagyma (darabolva)

                    5-6 gerezd fokhagyma

                    1,5 dl száraz fehérbor

                    só, bors, morzsolt majoranna

 

Káposztához: 1 kg lila káposzta

                    1 fej vöröshagyma

                    3-4 evőkanál libazsír vagy étolaj

                    1 evőkanál cukor

                    2 evőkanál ecet

                    1 teáskanál egész kömény, bors, só

Burgonyához:

                    1 kg burgonya (hámozva, darabolva)

                    só, őrölt bors, rozmaring, 3 evőkanál libazsír

 

Elkészítése:

A letisztított libacombokat megmossuk, szárazra töröljük, majd bedörzsöljük sóval, majorannával, borssal és egy éjszakára hűtőbe tesszük. A szélekről levágott felesleges zsiradékot kisütjük, benne a combokat pár perc alatt körben megkapjuk. Közé tesszük a vöröshagyma- és fokhagymadarabokat, aláöntjük a bort, és lassan, fedő alatt, saját levében, bőrével felfelé pároljuk kb. 1,5-2 órát, ameddig a hús megpuhul és a leve nagyja is elfő, majd 220 fokos előmelegített sütőbe toljuk, és fedetlenül kb. 20-25 perc alatt piros ropogósra sütjük. A sütés közben saját levével többször meglocsoljuk.

A párolt káposztához, a káposztát elfelezzük, torzsáját kivágjuk, és vékony szálakra szeletjük. Lesózzuk, összekeverjük, kb. 20 percig pihentetjük. Közben a cukrot a zsiradékban karamellizáljuk, a hagymát megdinszteljük benne és a köményt is megfuttatjuk rajta. Beleforgatjuk a káposztát, meglocsoljuk ecettel, és fedő alatt, közepes hőfokon saját gőzében kb. 25-30 perc alatt megpároljuk. Párolás közben többször villával átforgatjuk, vigyázva, hogy a káposztaszálak ne törjenek. (A párolás végére a káposzta alján folyadéknak nem szabad maradnia és enyhén pikáns ízű legyen ízlés szerint.)

A darabolt krumplit sós vízben 10 percig főzzük, leszűrjük. Sütőedényben libazsírral, borssal, rozmaringgal összeforgatjuk, kb. 230 fokos forró sütőben, néha átkevergetve ropogósra sütjük.

Tálalásnál a sült libacomb mellé a párolt káposztát és a pirított burgonyát kínáljuk.