Új jelszó kérése
Kategóriák
Hírlevél
Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Facebook

Receptek

receptek

Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate

Receptek

2017.02.21 21:43
Macaron

 

Hozzávalók:

   

3 tojás (fehérje)

6 dkg kristálycukor

18,5 dkg porcukor

10 dkg finomra darált mandula

ételfesték 

 

Elkészítés:

A tojásokat  válassza szét, majd kezdje el felverni a fehérjét. Ha már habos, adja hozzá a kristálycukrot, majd verje nem túl kemény folyós habbá. Egy másik edényben keverje össze a mandulát és a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal keverje az előzőleg elkészített habba. Színessé teheti a macaronokat, ha ételfestéket ad a krémhez. Töltse a kész krémet az adagolóba. Nyomjon az adagolóval kis korongokat a formákba, majd hagyja állni egy órán át szobahőmérsékleten, hogy megkeményedjenek. Miután letelt, 140 fokra előmelegített sütőben süsse meg őket kb. 10 percig.  A kisült korongokra tetszés szerint tehet tölteléket (csokoládé, puding…) majd nyomjon  a tetejébe egy üres korongot.