Új jelszó kérése
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Facebook

Receptek

receptek

Hírlevelek

hírlevelek

Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate

Receptek

2017.02.21 21:28
Mogyorós csók

Mogyorós csók

 

Hozzávalók:        3 db tojás fehérje

                          20 dkg cukor

                          1 evőkanál reszelt citromhéj

                          1/2 csomag vaníliás cukor

                          15 dkg pirított őrölt mogyoró

 

Elkészítés: 

A tojásfehérjéket a cukor negyedrészével, a vaníliás cukorral laza habbá felverjük. A visszamaradt cukrot 0,65 dl vízben, a forrástól számítva öt percig főzzük, még melegen a felvert fehérjéhez adjuk, és tovább habosítjuk, amíg lehűl. Hozzákeverjük a citromhéjat, az őrölt pirított mogyorót, habzsákba töltjük, vagy kanállal, zsiradékkal kikent tepsibe kis halmokat, csókokat rakunk és forró sütőben csak szárítjuk /120-150 C/.